Η εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νιγρίτας θα διεξαχθεί στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Νιγρίτας το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023, από το κλιμάκιο αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών.

Καλούνται όλοι όσοι μπορούν να δώσουν αίμα, να αφιερώσουν λίγο από το χρόνο τους και να γίνουν παράδειγμα αλτρουισμού και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρώπο τους.

Αιμοδότες μπορούν να γίνουν από 18 χρονών έως 65. Όλη η διαδικασία κρατά πολύ λίγο και το αίμα αναπληρώνεται από τον οργανισμό σε 10 λεπτά. Υπάρχει υποστήριξη υπεύθυνου γιατρού και παρέχεται η δυνατότητα να εξετάσετε το αίμα σας.

Οι εθελοντές αιμοδότες πρέπει να έχουν μαζί τους τον Α.Δ..Τ. και να γνωρίζουν τον Αριθμό Α.Μ.Κ.Α. τους.

Γενικότερα, δίνεται η δυνατότητα στους εθελοντές αιμοδότες να δίνουν αίμα στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών για τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νιγρίτας αναφέροντας τον 5ψηφιο κωδικό 16770.

Οι μαθητές και μαθήτριες του 3ου ΔΣ Νιγρίτας δημιούργησαν ψηφιακές αφίσες και πρόσκληση και ενημέρωσαν την τοπική κοινωνία. Επίσης, δημιούργησαν χειροποίητες και ψηφιακές ζωγραφιές για να κοσμήσουν τον έντυπο έπαινο προς τους εθελοντές αιμοδότες και τους τοίχους του σχολείου για την μέρα της εθελοντικής αιμοδοσίας. Τις εργασίες τους ψηφιοποιήσανε με σαρωτή και ανήρτησαν σε padlet για να γίνει ψηφοφορία δημοφιλέστερης δημιουργίας.

Δείτε στο https://padlet.com/mgoutouloudi/ergotexnies τις δημιουργίες τους και δώστε καρδούλες.